fbpx

Nέα διεύθυνση: Νιρβάνα 11, Βούλα 16673 (έναντι του Σκλαβενίτη)

Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση δοντιών  είναι μια συντηρητική μέθοδος για την αντιμετώπιση δυσχρωμιών στα δόντια. Δεν είναι μόνιμη θεραπεία οπότε και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται από καιρό σε καιρό προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Η θεραπεία αυτή συνίσταται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Αλλαγή στο χρώμα του δοντιού ύστερα από τραυματισμό του: Πολλά μόνιμα δόντια μπορεί να αποχρωματιστούν (μαυρίσουν) μετά από ένα σοβαρό κάταγμα, ιδιαίτερα όταν έχει ολοκληρωθεί και ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Η λευκανσή τους γίνεται εσωτερικά και τα αποτελέσματα είναι συνήθως θεαματικά.

Tooth 005

  • Δυσχρωμία στο δόντι που υπάρχει από την ανατολή του: Πολλά δόντια εμφανίζουν δυσχρωμίες σοβαρές κατά την ανατολή τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως στους 4 πρόσθιους τομείς και στους 4 μόνιμους γομφίους. Συνιστά μία οδοντιατρική κατάσταση υποπλασίας (Molar Incisor Hypomineralization Syndrome) για την οποία δε γνωρίζουμε ακόμα την αιτία. Στα παιδιά δεν μπορούν να γίνουν μόνιμες αισθητικές επεμβάσεις (όψεις ρητίνης και πορσελάνης) για την αποφυγή νέκρωσης του πολφού (νεύρου). Τα τελευταία χρόνια έχει όμως αναπτυχθεί μία νέα τεχνική (Etch-Bleach-Seal) που μπορεί να βελτιώσει τις δυσχρωμίες αισθητά μετά από κάποιες εφαρμογές της στην κλινική μας.

Tooth 006

  • Δυσχρωμίες στα δόντια ύστερα από ορθοδοντική θεραπεία: Μετά από μια μακροχρονία ορθοδοντική θεραπεία τα δόντια μένουν συνήθως με μια κίτρινη χροιά, που προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στην ευαίσθητη ψυχολογία του εφήβου. Σε αυτούς τους ασθενείς συντιστούμε μία ήπια λεύκανση στο ιατρείο. Είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται σε συνθήκες ιατρείου και ενδεχομένως να χρειαστεί επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είναι μία ανώδυνη διαδικασία και χωρίς καταστροφικές συνέπειες στα δόντια αρκεί βέβαια να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδοδοντιάτρου. Μπορεί όμως με το πέρασμα των χρόνων και με την κατάχρηση ουσιών όπως ο καφές και η σοκολάτα να χρειαστεί να την επαναλάβουμε.


Το οδοντιατρείο μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση
έναντι του μεγάλου Σκλαβενίτη:

Είσοδος: Νιρβάνα 11, Βούλα, 16673

Happy Tooth Google Map