Παιδικές Θήκες

‘Όταν ένα νεογιλό δόντι έχει καταστραφεί σημαντικά από τερηδόνα, τότε ένα απλό σφράγισμα δεν μπορεί να το αποκαταστήσει, ούτε να το προστατέψει από τις δυνάμεις της μάσησης. Γι’ αυτό θα πρέπει να το καλύψει ο οδοντίατρος με μία στεφάνη (θήκη). Η στεφάνη καλύπτει ολοκληρωτικά το δόντι και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος επανατερηδονισμού και κατάγματος (σπάσιμο) κατά τη μάσηση. Είναι κάτι που δεν επηρεάζει καθόλου το μόνιμο δόντι καθώς απλώς μπαίνει εξωτερικά και πέφτει με το νεογιλό δόντι όταν πια έρχεται το μόνιμο.

Οι στεφάνες είναι δύο ειδών:

  • Ανοξείδωτες στεφάνες: Είναι από ανόξειδωτο χάλυβα. Είναι πολύ ανθεκτικές , λεπτές και χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος να τοποθετηθούν. ‘Έχουν επίσης και μειωμένο κόστος. Ενδείκνυνται για πολύ κατεστραμένα δόντια γιατί έχουν άριστη συγκράτηση ή για ασθενείς που δε συνεργάζονται, επειδή ο χρόνος τοποθέτησής τους είναι ελάχιστος. Υπολείπονται όμως σε αισθητική.

tooth 003

  • Στεφάνες Ζιρκονίου (ολοκεραμικές): Το Happy Tooth Dental Clinic παρέχει και τη δυνατότητα τοποθέτησης στεφανών ζιρκονίου, λευκών δηλαδή στεφανών. Η αισθητική τους είναι αυτής ενός φυσικού δοντιού. ‘Έχουν όμως και συγκεκριμένους περιορισμούς: δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ κατεστραμμένα δόντια, επειδή δεν έχουν καλή συγκράτηση. Χρειάζεται αρκετή ώρα για τη σωστή προετοιμασία του δοντιού γι’αυτό θα πρέπει ο ασθενής να συνεργάζεται. Επειδή πρόκειται για κεραμικό υλικό (πορσελάνη), πάντα υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος κατάγματος κατά τη διάρκεια της μάσησης. Σε παιδιά όμως που συνεργάζονται το αισθητικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει!

 

 

Στην εικόνα βλέπουμε στεφάνες ζιρκονίου σε όλα τα οπίσθια δόντια:

tooth 004

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ