Ορθοδοντική Θεραπεία

Στο Happy Tooth Clinic αντιμετωπίζονται ορθοδοντικά προβλήματα που αφορούν δύο κατηγορίες:

  • Προβλήματα διατήρησης χώρου: Όταν λόγω τερηδόνας έχει γίνει εξαγωγή δοντιού πρώιμα, ο χώρος θα πρέπει να διατηρηθεί για το μόνιμο δόντι με ειδικό συγκρατητικό μηχάνημα. Διαφορετικά θα έχουμε μετακίνηση των οπίσθιων δοντιών προς τα εμπρός, απώλεια του χώρου για το μόνιμο δόντι και τελικά διαταραχή της σωστής σύγκλεισης. Τα μηχανήματα κατασκευάζονται στο Happy Tooth Clinic μετά την επούλωση από την εξαγωγή και είναι εξατομικευμένα για κάθε ασθενή. Ο ασθενής πρέπει να τα φοράει μέχρι την ανατολή του μόνιμου δοντιού στη σωστή του θέση, οπότε και αφαιρούνται. Δεν ενοχλούν καθόλου το παιδί κατά την ομιλία και τη μάσηση, ενώ καθαρίζονται κανονικά με την οδοντόβουρτσα.

  • Τα ορθοδοντικά προβλήματα που εμφανίζονται σε παιδιά 7-8 ετών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται κυρίως τα προβλήματα σταυροειδούς σύγκλεισης.

Στο πλαίσιο της φυσιολογικής σύγκλεισης, τα δόντια της άνω γνάθου συγκλείνουν έξω από τα δόντια της κάτω γνάθο Σε ένα όμως πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών, στη νεογιλή οδοντοφυΐα, παρουσιάζεται το φαινόμενο τα δόντια της άνω γνάθου να συγκλείνουν μέσα από τα δόντια της κάτω γνάθου (σταυρωτά). Εάν αυτό το φαινόμενο εξακολουθήσει και μετά την ανατολή των μόνιμων γομφίων, στην ηλικία δηλαδή των 7 ετών, τότε θα πρέπει να «ανοίξουμε» με ειδικά μηχανήματα (μασελάκια) την άνω γνάθο για να επιτευχθεί η σωστή της διάπλαση. Τα μασελάκια μπορεί να είναι κινητά ή ακίνητα, ανάλογα με την κρίση του οδοντίατρου. Οι θεραπείες αυτές συνήθως είναι βραχυπρόθεσμες, διαρκούν δηλαδή μέχρι 6 μήνες.

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ