Εξαγωγή Νεογιλού Δοντιού

Στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις ο παιδοδοντίατρος θα πρέπει να αφαιρέσει τα νεογιλά δόντια.

Κατεστραμμένα νεογιλά ή με απόστημα

Όταν είναι πολύ κατεστραμμένα και δεν μπορούν πια να αποκατασταθούν ή εμφανίζουν μεγάλα αποστήματα επίφοβα για την υγεία του ασθενούς. Πολλές φορές η τερηδόνα έχει καταστρέψει πολύ σημαντικό τμήμα του δοντιού, ώστε ο οδοντίατρος δεν μπορεί πια να το αποκαταστήσει ούτε με τις ειδικές «θήκες».

Σε άλλες περιπτώσεις έχει δημιουργηθεί απόστημα (πύον) και αυτό είναι επικίνδυνο για τη γενικότερη υγεία του ασθενούς. Σε αυτές  τις περιπτώσεις η εξαγωγή του νεογιλού δοντιού είναι η μόνη λύση, για να προστατευτεί η στοματική αλλά και η γενικότερη υγεία του μικρού μας ασθενούς.

Μετά την εξαγωγή πρέπει ο οδοντίατρος να τοποθετήσει ένα ειδικό μηχάνημα (σιδεράκι) για να συγκρατήσει το χώρο (μηχάνημα διατήρησης χώρου). Αυτό γίνεται γιατί, αν το μόνιμο δόντι έχει πολύ καιρό μέχρι να ανατείλει, μπορεί τα υπόλοιπα δόντια να μετακινηθούν στο κενό και να το εμποδίσουν να βγει στη σωστή του θέση.

Μόνιμα δόντια χωρίς να έχουν πέσει τα νεογιλά (παιδικά)

Πολύ συχνά, ιδιαίτερα στα κάτω πρόσθια δόντια που είναι και τα πρώτα που αλλάζουν, μπορεί να βγουν τα μόνιμα δόντια χωρίς να έχουν πέσει τα νεογιλά (δύο σειρές δοντιών).

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει τα νεογιλά να αφαιρεθούν άμεσα για να έρθουν τα μόνιμα στη σωστή τους θέση στο οδοντικό τόξο.

Tooth 001
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ