fbpx

Nέα διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 4, Βούλα, 16673 (Είσοδος: Νιρβάνα 11)

Ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες

Οι σύγχρονες μέθοδοι που είναι διαθέσιμες στη Οδοντιατρική και Ορθοδοντική επιστήμη προσφέρουν ποικιλία επιλογών σε διάφορους τομείς θεραπείας και αντιμετώπισης προβλημάτων, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τον ασθενή.

Η ορθοδοντική θεραπεία είναι μία διαδικασία, η οποία απαιτεί υπομονή, επιμονή και θέληση. Στη ευαίσθητη παιδική ηλικία τα δόντια σε πολλές περιπτώσεις δεν αναπτύσσονται σωστά κι απαιτείται η επέμβαση ορθοδοντικού. Αυτό προκαλεί ανησυχία στα παιδιά καθώς νιώθουν άβολα απέναντι στους συμμαθητές τους. Η σύγχρονη ορθοδοντική προσφέρει ποικιλία επιλογών για τη σωστότερη αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος.

 

Τί είναι η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες;

Η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες πραγματοποιείται με χρήση μιας σειράς σχεδόν αόρατων, αφαιρούμενων ευθυγραμμιστών που φοράει το παιδί. Οι ευθυγραμμιστές είναι ειδικά κατασκευασμένοι για να ταιριάζουν στα δόντια του παιδιού ώστε να ασκήσουν πίεση στα προβληματικά σημεία για να σπρώξουν τα δόντια στη θέση τους. Οι νάρθηκες μπορούν να μετακινήσουν τα δόντια του παιδιού κάθετα και οριζόντια. Έχουν ακόμα την ικανότητα να τα περιστρέψουν αν χρειαστεί.

Στην οδοντιατρική χρησιμοποιείται η μέθοδος αυτή πάνω από δεκαπέντε χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο κατάλληλος γιατρός και οι τελευταίες εξελίξεις της θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες αποτελούν τον εγγυημένο συνδυασμό για την επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων.

 

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες;

Ο Ορθοδοντικός θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία του νάρθηκα και την ευθυγράμμιση του ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ο Ορθοδοντικός σας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ψηφιακό σύστημα σάρωσης θα φωτογραφίσει τα δόντια του παιδιού  και στη συνέχεια θα δημιουργηθούν τρισδιάστατες εικόνες προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη άποψη και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Θα σας δείξει τις αρχικές εικόνες και μετά θα σας παρουσιάσει την τελική εικόνα που θα έχει το χαμόγελο του παιδιού σας. Επιπλέον με την τακτική αυτή δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν με ακρίβεια τα στάδια βελτίωσης των δοντιών του παιδιού τους.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κι έχουν ληφθεί οι κατάλληλες διαστάσεις κάθε δοντιού, ο ορθοδοντικός θα ετοιμάσει τους εξατομικευμένους διαφανείς νάρθηκες για το παιδί. Τα δόντια σταδιακά αρχίζουν να μετακινούνται προκειμένου να πάρουν τη σωστή θέση μέσα στο στόμα.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας αυτής σε σχέση με άλλες μεθόδους;

Τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά ιδιαίτερα στην εφηβεία προτιμούν αυτή την επιλογή για ορθοδοντική φροντίδα λόγω της διακριτικότητας των ναρθήκων και των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της μεθόδου.

Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες είναι τα ακόλουθα:

  • Το πρώτο και βασικότερο πλεονέκτημα είναι πως οι νάρθηκες που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αόρατοι, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία εφήβων αλλά και ενηλίκων που επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας.
  • Είναι ιδιαίτερα άνετοι και εύκολοι στη χρήση τους. Δεν αποτελούν εμπόδιο ούτε στις βασικές καθημερινές ανάγκες όπως είναι η κατανάλωση φαγητού καθώς αφαιρούνται κάθε φορά πριν τη διαδικασία.
  • Σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα έως και πέντε χρόνια για να φέρουν τα δόντια σε σωστή θέση, οι διαφανείς νάρθηκες χρειάζονται το πολύ δύο χρόνια ανάλογα με τη βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος του ασθενή.
  • Βελτιώνει την οδοντική υγεία καθώς καθιστά πιο εύκολο τον καθημερινό καθαρισμό των δοντιών.
  • Ο πόνος της θεραπείας αυτής είναι ελάχιστος καθώς δεν ασκείται μεγάλη πίεση στα δόντια όπως με τα μεταλλικά στηρίγματα.
  ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ
Ισιώνουν τα δόντια ΝΑΙ ΝΑΙ
Βγαίνουν για το φαγητό ΝΑΙ ΟΧΙ

 

 

Εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε την στοματική εικόνα των παιδιών σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Οδοντιατρική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Happy Tooth. Οι ειδικοί θα σας ενημερώσουν κατάλληλα για την έγκαιρη αντιμετώπιση ορθοδοντικών προβλημάτων αλλά και για το πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή θεραπείας.

 


Το οδοντιατρείο μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση
έναντι του μεγάλου Σκλαβενίτη:

Λεωφ. Βουλιαγμένης 4, Βούλα, 16673
(Είσοδος: Νιρβάνα 11)

HappyTooth-Parking